De hypnotische maagband

Tijdens deze behandeling in hypnose wordt aan je onderbewustzijn verteld dat je een maagbandoperatie ondergaat. Dat is in het echt natuurlijk niet gebeurt, maar je onderbewuste kent geen verschil tussen wat echt is gebeurt en wat je gelooft dat echt gebeurt is en heeft daardoor hetzelfde effect als een echte maagbandoperatie.

Of de virtuele maagband geplaatst gaat worden hangt af van de reden van je overgewicht. Het is zeker niet in alle gevallen noodzakelijk of wenselijk in de eerste stap op weg naar een gezond gewicht. Tijdens de intake onderzoeken we de huidige situatie. We brengen je eet- en beweegpatronen in kaart die er voor gezorgd hebben dat je stelselmatig teveel calorieën eet en hierdoor te zwaar bent geworden. Hierbij is het doel het vinden en doorbreken van patronen. 

Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar deze patronen, die je hebt opgeslagen in je onderbewustzijn. Het kan zijn dat er in het verleden emoties zijn gekoppeld aan het eten van bepaalde producten. Het kan zijn dat je suiker – of andere dingen zoals snacks of koolhydraatrijke producten – bent gaan eten uit verdriet, woede, frustratie of onzekerheid of bijvoorbeeld om een leeg gevoel op te vullen. Als we die koppelingen hebben gevonden kunt u deze op onbewust niveau resetten. 

De hypnotisch maagband gebruik ik  alleen als ondersteuning bij het veranderproces.