Safe Sound Protocol Rotterdam

Het Safe and Sound Protocol (SSP)   is een evidence-based luistertherapie die ontwikkeld is door Stephen Porges. De ontdekker van de polyvagaal theorie. 
De muziek werkt als een niet-invasieve, akoestische nervus vagus stimulator. Het traint de middenoorspiertjes die aan beide kanten van het trommelvlies zitten om zo meer af te kunnen stemmen op de menselijke stemklanken. Als effect kun je makkelijker focussen en zo irrelevante prikkels van buitenaf uit filteren. Daardoor kan uw zenuwstelsel opnieuw af stemmen om uit de stand van vluchten, vechten of bevriezen te komen. Waardoor u meer in verbinding met uzelf en anderen kan zijn.
De SSP omvat het gefaseerd in totaal 5 uur luisteren via een app naar speciaal gefilterde muziek via een koptelefoon. We maken samen een op maat plan hoe dit voor u het meest veilig te doen is. De luisterduur per dag varieert tussen de 30 sec per 3 dagen naar 3 x 10 min per week......Dus echt maatwerk en per week/dag aangepast. SSP is geen op zichzelf staande therapie maar een onderdeel van uw persoonlijke ontwikkelingstraject. Ik kijk graag met u samen of dit iets voor u zou kunnen betekenen. 
Het heeft voordelen aangetoond voor personen met
trauma, angst, sensorische verwerkingsverschillen, slaapproblemen en meer.

Mijn man Jan Gerrit http://www.geuzecoaching.nl/is ook provider, dus ook met hem is het mogelijk dit protocol te volgen.