Werkwijze:
Starttraject
De eerste stap is een vrijblijvende, korte kennismaking. Dit gesprek geeft ons de gelegenheid om te kijken of we allebei een "ja" ervaren om samen aan de slag te gaan. Als dit het geval is, maken we verdere afspraken en stuur ik u onder andere het intakeformulier toe. Dit formulier vult u thuis in en het vormt de leidraad tijdens onze sessies: een zoektocht naar patronen, gevoelens, gedragingen en doelen.
Meer info over traumatherapie: https://traumanet.nl/infotheek/traumatherapie/
Hoe: In de beginfase zal ik uitleggen hoe ik naar mensen kijk vanuit een neurobiologisch perspectief. Ik focus daarbij niet primair op het trauma zelf, maar ben vooral nieuwsgierig naar de manier waarop uw traumareactie zich nú in het dagelijks leven uit. Met andere woorden: welke gedragingen, gevoelens of gedachten ervaart u op dit moment die u belemmeren of beperken?
In mijn therapeutische werk neem ik al mijn kennis over de werking van het brein mee, waaronder de polyvagaaltheorie van Stephen Porges, Deb Dana en Stanley Rosenberg. Daarnaast put ik uit de inzichten van vooraanstaande traumatherapeuten zoals David Grand, Bessel van der Kolk, Peter Levine, Jan Bommerez, Hannah Cuppen, Franz Ruppert en anderen, gecombineerd met mijn eigen persoonlijke ervaringen.
Verloop: Tijdens de behandelafspraken bespreken we het effect van de voorgaande sessie, en u brengt zelf in waar u aan wilt werken. We gaan een tijdelijke samenwerking aan, zonder vaste protocollen of richtlijnen. In plaats daarvan bied ik maatwerk dat aansluit bij uw persoonlijke behoeften.
Mijn individuele aanpak kenmerkt zich door een combinatie van diverse technieken, met als uitgangspunt minder praten en meer werken met het lichaam en het brein. Hierbij maak ik gebruik van:
Hoe zou het zijn om vandaag de eerste stap te zetten van overleven naar écht leven? Gun je dat jezelf?
Ik gun het jou in ieder geval van harte...