Werkwijze:

Start: Tijdens de intakefase zal ik samen met u, uw hulpvraag vaststellen. Uw na het kennismakingsgesprek  (thuis) ingevulde intakeformulier vormt hierbij de leidraad. Een zoektocht naar patronen, gevoelens, gedragingen en doelen. 

Intake 2024
Word – 7,6 KB 33 downloads

Meer info over traumatherapie: https://traumanet.nl/infotheek/traumatherapie/

Hoe: In de beginfase zal ik uitleg geven hoe ik kijk naar de mens met een neurobiologische blik. Niet primair vanuit het trauma, maar meer vanuit nieuwsgierigheid naar de trauma respons reactie die u NU in het dagelijks leven ervaart. Al mijn kennis van de werking van het brein, de polyvagale theorie van Stephen Porges, Deb Dana en Stanley Rosenberg, de kennis van  traumatherapeuten als David Grand, Bessel van der Kolk, Peter Levine, Franz Ruppert en nog veel meer neem ik samen met mijn persoonlijke ervaring mee in mijn therapeutische werk.

 

 

Tijdens de behandelafspraken bespreken we het effect van de voorgaande sessie, en brengt u zelf in waar u aan wilt werken. We gaan een tijdelijk samenwerkingsverband aan. Dus geen protocollen en richtlijnen maar maatwerk dat bij u past. 

 

Mijn individuele aanpak kenmerkt zich door een variatie van diverse technieken met als basis niet praten, maar werken met het lichaam en het brein mbv:   Hypnotherapie, EMDR Brainspotting, 

 Integral Eye Movement Therapy 

Hoe zou het zijn om vandaag de 1e stap te gaan zetten van overleven naar leven? Gun je dat jezelf? 

Ik gun het je in ieder geval...